MeeDeCom.nl

Migratie perikelen

Zoals beloofd zou ik jullie op de hoogte houden met een artikel over mijn migratie ervaringen.

Implementatie Fiscaal Gemak – of Exact Online Fiscaal –

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voor de migratie van Avanzer Aangifte naar Fiscaal Gemak heb ik onder andere de gebruikers aangemaakt en de rechten ingesteld. Verder de NAW geïmporteerd, diverse klant groepen – afgeschermd en niet afgeschermd – aangemaakt. Ook brief sjablonen – met en zonder logo – en eigen teksten ingesteld en het PKI certificaat geactiveerd. Op de dag van het telefonische consult om de migratie uit te voeren kon dat zeer vlot. Al met al was het meer nalopen van wat ik al gedaan had.

De werking van het programma ten opzichte van Avanzer Aangifte is wel compleet anders. Waar je bij Avanzer Aangifte soms 2 of 3 acties moet uitvoeren om iets voor elkaar te krijgen, gaat dat bij Fiscaal Gemak in 1 stap én soms automatisch. Zelf vind ik het prettig wanneer je bepaalde acties kan monitoren of zelf kan doen, maar ieder pakket is anders opgebouwd en tot nu toe gaat het gebruik ervan vrij gemakkelijk en intuïtief.

Nextens – of Nextens Portal –

De migratie naar Nextens loopt volgens een ander traject. Je moet een Excel met NAW gegevens – beveiligd – aanleveren. Dan is het wachten totdat de migratie support het Excel bestand bewerkt heeft voordat je de gegevens kan importeren in Nextens. Daarna kan je verder met de overige zaken – brief sjablonen – met en zonder logo – en eigen teksten en dergelijke.

In een volgend artikel kom ik terug op het gebruikers gemak van de twee pakketten in vergelijking met Avanzer Aangifte.

Tot zover… leuker kan ik het niet maken, wel gemakkelijker.

Deze website gebruikt cookies. Lees verder op de pagina privacybeleid. Als u verder gaat op deze site, accepteert u het gebruik van eventuele cookies.   Lees verder