MeeDeCom.nl

Help Avanzer Aangifte stopt !! – migratie hulp nodig ?

Ik loop inmiddels bijna 25 jaar mee in dit fiscale aangifte wereldje en de geschiedenis herhaalt zich (weer…).

Even terug in de tijd

Welke spelers waren er (lijst niet volledig):

 • Wolters Kluwer (met hun onovertroffen DOS Klubas -ca 1984)
 • Elsevier BAS, VPB e.d (nu Nextens)
 • Primaccount
 • Technow (sinds 1984)
  Later kwamen daar onder andere bij:
 • AFAS
 • SDU SBO
 • Unit4 (nu Fiscaal Gemak)

En toen waren er nog 4…

In 2012 begon de eerste shake out van fiscale aangifte producenten. Primaccount werd Unit4, SDU SBO trok de stekker eruit in 2014 en Unit 4 Fiscaal werd Fiscaal Gemak. Elsevier werd Nextens. En nu in 2022 stopt Wolters Kluwer Avanzer Aangifte.

Welke mij bekende spelers zijn er nu nog: Nextens, Fiscaal Gemak, Technow, en Afas. Oftewel de spoeling is dun.

Wat nu?

Zoals gezegd stopt Avanzer Aangifte per 31 december 2022.
De meeste klanten van Avanzer Aangifte wachten nog op antwoorden en informatie (zie de update van het RB van 4 oktober jl):

 • wat gebeurt er met mijn data-gegevens na 31 december 2022?
 • kan ik nog steeds bij mijn gegevens na 31 december 2022?
 • welke gegevens krijg ik voor mijn archief en welke voor de migratie?

Welk pakket is de beste keuze voor mij (Fiscaal Gemak, Nextens, Techno of…)?

Dit zijn slechts enkele van de vele vragen die bij veel klanten spelen.

Wolters Kluwer is 2 alternatieven aan het onderzoeken: 1 een pdf rapportage en 2 een stand alone versie. Volgens mij lijkt de stand-alone versie de beste optie voor klanten. De vraag is of Wolters Kluwer dit kan en gaat realiseren (tijd, geld, ect).

Wat krijg je dan uiteindelijk? Met een stand-alone versie behoud je altijd toegang tot je gegevens en de details gegevens die zijn ingevoerd. En met een pdf rapport krijg je waarschijnlijk de hoofdgegevens.

Voor diegene die niet willen wachten met migreren: het is mogelijk om zelf een NAW bestand uit Avanzer Aangifte te downloaden. Daar hoef je niet voor te wachten. Ook extra gegevens (uitstel lijsten en losse bestanden kun je met wat inspanning en expertise zelf veilig stellen.

Migratie Avanzer Aangifte naar Fiscaal Gemak

Ik heb inmiddels ervaring met een migratie van Avanzer Aangifte naar Fiscaal Gemak. Ik heb diverse NAW’s en excel lijsten zelf uit Avanzer Aangifte gehaald en ben daarmee aan de slag gegaan. Het pakket is inmiddels operationeel. Binnenkort heb ik nog contact met een consultant en krijg ik de laatste tips en trucs (daarover in een volgend artikel meer).

Leuk om hier nog te vermelden is dat ik binnenkort ook een Avanzer-Nextens migratie ga begeleiden. Ik houd jullie hiervan op de hoogte.

Kun jij migratie hulp gebruiken?

Leuker kan ik het niet maken, maar voor vragen en of migratie hulp kan ik je zeker ontzorgen in dit traject (Fiscaal Gemak en/of Nextens).

Deze website gebruikt cookies. Lees verder op de pagina privacybeleid. Als u verder gaat op deze site, accepteert u het gebruik van eventuele cookies.   Lees verder